Västergården 53, Västergården, Vallentuna

På trivsamma Västergården väntar sig en ljus mini-trea. Här bor man lantligt men ändå nära allt, bussar mot Kista och Sollentuna väntar 100 meter bort, och på ca fem minuters cykelfärd når du Roslagsbanans station Ormsta . Idag använder ägaren bostaden som en mini 3:a tack vare att klädkammaren fungerar som ett litet rum. Ljust kök med ordentlig matplats och komplett maskinpark. Luftigt vardagsrum med fransk balkong finns samt ett stort sovrum med rymliga garderober. Lägenheten är belägen på plan två och en utvändig trappa tar dig upp. I markplan disponerar denna bostad en liten gräsplätt och ett förråd.

Fastighetsmäklare

Visningar

  • Söndag 29/11 kl 13:10 - 13:40

Intresserad av bostaden?

Tipsa en vän

Pris

1 895 000 kr
(Högstbjudande)

Boendekalkyl

Beräkna din månadskostnad

Kort Fakta

Adress:
Västergården 53, Västergården
Boyta:
69 m2
Rum:
2 rok
Avgift:
4 014 kr/månad
Driftskostnad:
1 033 kr/månad
Välkommen till Västergården 53
Uteplats på förstukvisten
Välkommen in
Kök
Kök
Detaljbild
Kök med plats för matbord
Detaljbild
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum mot sovrum
Sovrum
Sovrum
Vardagsrum mot sovalkov
Sovalkov
Badrum
Tvättstuga
Välkommen tillbaka
Områdesbild
Fasadbild

Planlösning

Beskrivning

HALL
Hall med ekliknande laminatgolv och vita väggar.

ARBETSRUM/MINISOVRUM Mindre rum utan fönster. Säljaren använder denna yta som sovalkov idag men fungerar självklart lika bra som arbetsrum eller vad som önskas. Plastmatta och ljusa väggar.

BADRUM
Badrum i blått/vitt med kaklade väggar samt våtrumsmatta på golvet. Wc, handfat & badkar.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med våtrumsmatta och våtrumstapet. Fönster. Frånluftsvärmepump, tvättmaskin och tvättho.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med ekparkett och ljusa väggar. Fransk balkong.

SOVRUM
Sovrum med ekliknande laminatgolv och ljusa väggar varav en mönstrad fondtapet. Garderobsvägg.

KÖK
Kök med vita luckor och kakel ovan bänk. Spis med häll, kyl/frys, fläkt & diskmaskin. Ekliknande laminatgolv och ljusa väggar.

Fakta Västergården 53

Parkering

Carport:
Kostnad: 250 kr/månad.
P-plats:
Kostnad: 300 kr/månad.

Mindre gästparkering finns, avgiftsautomat.

Fakta

Objektstyp:
Lägenhet
Lgh.nmr:
0053
Adress:
Västergården 53
Postnummer:
186 37
Postort:
Vallentuna
Område:
Västergården
Boarea:
69 m2
Boarea enligt:
Bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2
Antal sovrum:
1

Föreningen

Namn:
Brf Västergården
Bildades:
1987
Juridisk person:
Ja
Andelstal:
2,24879%
Markägare:
Föreningen äger marken

Allmän information

Föreningen bildades år 1989 och har 42 st lägenheter.

Till varje lägenhet hör en uteplats med trädgård, samt gemensamma grönytor där det bland annat växer fruktträd och bärbuskar. Idag består bostadsområdet av två föreningar; en samfällighetsförening och en bostadsrättsförening. Lekplatser finns.

Brf Västergården är en bostadsrättsförening med 42 lägenheter belägen i det natursköna och barnvänliga Västergården. Vi arbetar aktivt för att vår förening ska vara trevlig och trygg där ekonomiska värden ska gå hand i hand med boendestandarden. Som ett led i det har vi de senaste åren genomfört omfattande fastighetsunderhåll såsom fasadrenoveringar, målning, takrengöring och plåtarbeten.

Även om fastighetsunderhållet pågår kontinuerligt så är våra fastigheter för närvarande i mycket gott skick. Trots att det vid de stora fastighetsunderhållen gått åt stora ekonomiska rersurser har vi en mycket god, stabil och kontrollerad ekonomi.

Samtliga lägenheter är utrustade med frånluftvärmepump med inbyggd vattenberedare som servas av föreningen. 2015 tilläggsisolerade vi fastigheternas vindar vilket enligt Enerimyndigheten lönar sig eftersom vinden ofta är husets största energitjuv. (Energimyndighetens skrift Att tilläggsisolera hus – fakta, fördelar och rådgivning).

2012 installerades säkerhetsdörrar för alla lägenheter, en trygghet även om antalet inbrott och dylikt är i det närmaste obefintligt i vårt område.

Renoveringar

2020 Nyrenoverade balkongräcken och trapp
2019 Fotbollsplan/basketplan med konstgräs
2017 Lekparker
2015 Högtryckspolning av avlopp i kök och badrum "relining". 2015 Franska balkonger, utvändig målning fönster, renovering av hängrännor och byte av samtliga värmepumpar.
2015 Målning av fasad. 2015 Målning av carport. 2014/2015 Tilläggsisolerade vindar. Varmare vintrar och svalare på sommaren. 2014/2015 Elektroniska vattenläsare. 2014 Målning av förråd och staket. 2014 Spolning och behandling av tegeltaket. 2012/2014 Säkerhetsdörrar, balkongdörrar och förrådsdörrar utbytta löpande. 2012/2013 Rengöring av kanaler och inställning av frånluften i lägenheterna. 2012 Installerades säkerhetsdörrar för alla lägenheter.

Kostnader

Månadsavgift:
4 014 kr/månad
Kommentar till avgiften:

Carport, samfällighetsavgift, vattentillägg, Internet

Hushållsel:
1 033 kr/månad
Hemförsäkring:

Försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen

Summa driftskostnader:
1 033 kr/månad
Personer i hushållet:
2

Levnadskostnader

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Utfördes:
Torsdag 13 feb 2020
Energianvändning:
69 kWh/m2
Energiprestanda:
111 kWh/m2
Status:
Energideklaration är utförd
Energiklass:
D

Allmänt

Förråd ca 5m²
Uteplats i Nord/väst Spottar i kök 2020
Spisfläkt 2019
Nya garderober 2018
Sovalkov 2018
Tvättmaskin 2018
Målat sovrum och vardagsrum 2015

Området

Område

Västergården består av radhus och ligger väldigt vackert med ängar och hästhagar runt knuten. Här är det mycket barnvänligt med lekplatser, fria ytor och 4H-gården i närheten. Närhet till förskolor, skolor samt gångavstånd till centrum.

Kommunikationer: Buss 660 stannar vid Östergården/Västergården och tar dig ner till centrum på några minuter. Ca 10 minuters promenad till buss 610, som tar dig in till Danderyds sjukhus och tunnelbanan. Roslagsbanan tar dig från centrala Vallentuna till Stockholms innerstad på ca 25-30 minuter. För utbud av tåg- och busslinjer, se www.sl.se. Till/från Vallentuna centrum går bussar till tunnelbanan i Danderyd samt till Upplands-Väsby och Täby. Skoltidsanpassade lokala busslinjer trafikerar glesbygd - tätorter, och det finns en lokal ringlinje i Vallentuna tätort. Med bil är det ca 3 mils färd till Stockholms innerstad. Till Arlanda kommer man kommunalt via buss 524 från Vallentuna C till Upplands-Väsby stn där man byter till Upptåget som går direkt till Arlanda. Total restid från centrum ca 45 min. Med bil är det ca 3 mils färd till Arlanda.

Kommuninformation: För information om t ex skolor och förskolor, sport-, fritids- och kommunaktiviteter, besök kommunens innehållsrika hemsida, www.vallentuna.se. Föräldrar som kan styrka en kommande bostadsadress i Vallentuna får ställa sig i kö till barnomsorg redan efter ett köpekontrakt tecknas, alltså innan tillträde av bostaden skett. På http://skolval.vallentuna.se görs ansökan och kopia på köpekontrakt skall också skickas till Barn- och ungdomsförvaltningen Vallentuna kommun Box 29 186 21 Vallentuna

Vallentuna centrum har ett stort utbud av butiker och service, se www.vallentunacentrum.se. Kommunen består till stor del av naturmark med ett flertal mindre tätorter insprängda. Vallentunasjön i sydväst sträcker sig till hälften in i Täby kommun. Vid sjön finns promenadområden och vintertid plogas isen för skridskoåkning. I anslutning till Vallentunasjön ligger Kvarnbadet som har en tempererad 50m-bassäng, simskolebassäng, plaskdamm, dusch, kiosk, servering och minigolf. Öppet från ca mitten av maj till ca början av september. I Vallentuna centrum finns det även ett badhus och ett modernt gym som drivs av Gym & Sim. I östra Vallentunas skogar finns många mindre sjöar samt Garnsviken som har kontakt med Trälhavet via Åkers kanal i Åkersberga. Mitt emellan Vallentuna centrum och Karby ligger naturreservatet Angarnssjöängen.

  • Ska du sälja din bostad? Ring oss för en kostnadsfri värdering! * Jägholm Norrortsmäklarna- det fristående personliga företaget med de stora resurserna i Norrort. Tfn 08-511 733 55 De som deltar i budgivningen godkänner att budgivningslistan kan komma att delges köparen och säljaren, där namn & telefonnummer på budgivarna framkommer. I vår roll som fastighetsmäklare är det viktigt att förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna. Alla bud vilka framförs till oss före kontraktsskrivningen måste vi förmedla till säljaren, detta oavsett om budgivningen kan verka "avslutad". Detta för att låta säljaren fatta sitt beslut. Köpet är alltså ej klart förrän kontraktet är undertecknat. Se vår hemsida för mer information angående budgivning, eller be mäklaren om mer skriftlig information.

Liknande objekt

Intresseanmälan för

Är du intresserad av denna bostad?
Hjälp oss genom en intresseanmälan så vi kan anpassa visningarna efter bästa förmåga.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Spekulantregister

Fyll i dina uppgifter nedan

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

VÄLJ BOSTADSTYP
Gör ett urval

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad!

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta

Har du några frågor eller funderingar?
Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.
Kontakta

Har du några frågor eller funderingar?
Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta

Ett av våra kontor

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Jag värderar din fastighet

Boka värdering

Få en aktuell värdering på din bostad! När vi värderar ditt hus eller din lägenhet använder vi våra insikter och kunskaper om bostadsmarknaden.

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.

Jag värderar din fastighet

Boka värdering

Få en aktuell värdering på din bostad! När vi värderar ditt hus eller din lägenhet använder vi våra insikter och kunskaper om bostadsmarknaden.

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Sälj

med oss