Östgötavägen 2, Ormsta, Vallentuna

Med bra läge på stor och barnvänlig tomt stoltserar en välbyggd bostad med charmiga ytor. Härligt lantkök med matplats och fina ljusinsläpp, ett stort skafferi briljerar i ena hörnet och diskmaskinen är bekvämt monterad i ergonomisk arbetshöjd! I det luftiga vardagsrummet står kaminen redo när vädret sviker. Även den inbjudande relaxavdelningen förgyller de stundande och tillika ständigt återkommande höst-och vinterkvällarna då snålblåsten viner över stad och land. Om du efter bastun grillar korv i någon av villans eldstäderna så blir helgmyset gissningsvis oslagbart! Altanen är fin och dessutom stor, matbordsmöbel såväl som loungegrupp finner definitivt sin naturliga plats. Här skiner solen från morgon till kväll förutsatt att vädergudarna vaknat på rätt sida vill säga! Lättskött trädgård med en rejäl gräsmatta som lockar till både kubbspel och små fotbollsmatcher. Garage och nya fönster är självklarheter i denna välbelägna Ormstavilla ett stenkast från skolor, förskolor och kommunikationer.

Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

Anna Fernros

Fastighetsmäklare

4.9 i betyg (108 röster)
hittamaklare.se

Visningar

  • Söndag 22/9 kl 12:30 - 13:00Vänligen kontakta mäklaren om ni önskar privat visning tidigare.

Intresserad av bostaden?

Tipsa en vän

Pris

4 995 000 kr
(Högstbjudande)

Kort Fakta

Adress:
Östgötavägen 2, Ormsta
Boyta:
170 m2
Rum:
6 rok
Byggår:
1920
Tomt:
1001 m2
Driftskostnad:
3 776 kr/månad
Välkommen till Östgötavägen 2
Praktiskt Garage
Välkommen tillbaka
Härligt kök
Kök
Rostfria materialval
Gott om arbetsytor
Detaljbild
Mot matplats
Matsal i anslutning till köket
Utgång till altan
Altan
Mot köket
Vardagsrum
Vardagrum
Mysfaktorn är hög
Sovrum
Gott om förvaring
Gigantiskt badrum
Med Bastu
Bastu
Dusch
Wc
Tvättstuga
Då går vi upp!
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Fasadbild
Altan
Lata dagar
Fastighetskarta

Planlösning

Beskrivning

ENTRÈPLAN

HALL
Här möts du av en ljus hall med grått klinkergolv där underliggande golvvärme blir en skön finess. Den stora garderobsväggen ger bra och uppskattade förvaringsmöjligheter.

KÖK
Oj vilket härligt kök! Här pryds golvet av grått klinker med underliggande golvvärme och väggarna är ljusa. Den mörka bänkskivan i laminat och den rostfria diskbänken är både praktiska och snygga . Ovan arbetsbänken är det vitt kakel. Spishäll, ugn och micro från Electrolux, fläktkåpa från Franke, kyl och frys är från Husqvarna. Diskmaskinen är monterad i praktisk arbetshöjd som därmed blir hälsosamt för ryggen. I direkt anslutning till köket finns matplats med parkettgolv och ljusa väggar, här finns plats för stora sällskap och en läcker stenkolskamin ger härlig värme. Från matplatsen finns utgång till den stora trädäckade altanen.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med fönster i två väderstreck, parkett och lightgrå väggar. Här kan du njuta av husets andra eldstad!

SOVRUM
Sovrum med parkett och väggar målade i blått. Längs hela långsidan finns en stor garderobsvägg med valda delar/dörrar i frostat glas.

BADRUM /RELAXAVDELNING/TVÄTTSTUGA
Stort helkaklat rum uppdelat i sektioner. Dusch, bastu, tvättstuga och wc som samsas i godan ro. Vitt kakel och sandfärgat klinker med underliggande golvvärme.

FÖRRÅD
Förråd under trappa ger bra förvaring. Idag är trappan inte "barnvänlig" då stegen skiljer sig från svensk standard. Kan dock såklart byggas om vid behov.

ÖVRE PLAN

HALL
Liten hall med vitmålade väggar och parkettgolv.

SOVRUM
Sovrum med vita väggar som piffas med en mönstrad fondvägg och golvet har parkett.

SOVRUM
Sovrum med parkettgolv, delvis vitt på väggarna kombinerat med gråmönstrad tapet och en snygg fondvägg med liggande svartmålad råspont.

SOVRUM
Sovrum med parkettgolv och ljusa väggar samt fönster i två väderstreck.

BADRUM
Äldre badrum med turkost kaklade väggar vid badkar och handfat samt blå våtrumsmatta på golvet. Här finns också en bastu som i dagsläget fungerar som förråd.

Fakta Östgötavägen 2

Fakta

Fastighetsbeteckning:
VALLENTUNA ORMSTA 1:138
Objektstyp:
Villa
Typkod:
220 - Småhusenhet, bebyggd
Adress:
Östgötavägen 2
Postnummer:
186 35
Postort:
Vallentuna
Distrikt:
Vallentuna
Område:
Ormsta
Boarea:
170 m2
Boarea enligt:
Lantmäteriet
Tomtareal/mark:
1001 m2
Tomtareal enligt:
Lantmäteriet
Total areal:
1001 m2
Antal rum:
6
Antal sovrum:
4

Byggnad

Allmän information

Tvättmaskin kombinerad Torktumlare 2018
Bastuaggregat 2018
Tak rengjort 2016
3-glas fönster 2016
Badrum nere 2005
Jordfelsbrytare finns

Standardpoäng:
38
Byggår:
1920
Om-/tillbyggnadsår:
1991
Grund:
Uteluftventilerad krypgrund och betongplatta på mark under relaxdel
Tak:
Betongpannor på läkt och underlagspapp plåttak ovan takkupan.
Fasad:
Trä
Fönster:
3-glas isoler
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Vatten:
Kommunalt vatten året om
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmning:
Direktverkande el-radiatorer,Luft-luftvärmepump. Varmvattenberedare
Ventilation:
Självdrag förstärkt med sk. Pax-fläkt

Uteplats

Uteplatser i Öst & Syd

TV/Internet

Fiber finns indraget

Kostnader

Sotning:
18 kr/månad
Vatten och avlopp:
421 kr/månad
Renhållning:
129 kr/månad
Uppvärmning:
3 208 kr/månad
Hemförsäkring:

Försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen

Summa driftskostnader:
3 776 kr/månad
Fastighetsskatt:
8 049 kr/år
Personer i hushållet:
3

Levnadskostnader

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Utfördes:
Torsdag 25 maj 2017
Energiprestanda:
116 kWh/m2
Status:
Energideklaration är utförd
Energiklass:
F

Taxering

Taxeringsår:
2019
Taxeringsvärdet är:
Fastställt
Värderingsår:
2019
Taxeringsvärde byggnad:
2 574 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
4 074 000 kr

Rättigheter & Belastningar

Planer och bestämmelser

Ormsta Hage m.fl, Stadsplan (Beslutsdatum: 19730711)

Pantsättningar & Inteckningar

16st inteckningar på totalt 3 700 000 kr

Allmänt

2019 Avfuktare installerad
2019 Inbyggt räcke runt altanen
2018 Nytt bastuaggregat från Helo
2018 Ny kombinerad tvätt och tork från Electrolux
2018 Trappen målad

Området

Område

Ormsta är ett populärt, lugnt och trevligt område i den nordligaste delen av Vallentuna. Nära Vallentuna C med all service och bra kommunikationer. Mycket bra område för barnfamiljer med flera parker i närheten, skog med pulkabacke och rikligt med barn i området.

Närhet till IP med två ishallar, en matcharena och en träningshall, tennishall, gym, 3 fotbollsplaner och motionsspår. Ca 3,5 km till Veda Ridcenter. I Vallentuna finns det även ett badhus, som drivs av Gym & Sim. Kvarnbadet är beläget vid Vallentunasjöns norra ände. Kvarnbadet består av en tempererad 50 metersbassäng med 8 banor. En 17,5 metersbassäng för simskola och de mindre simkunniga barnen. En plaskdamm för de allra minsta barnen. Vallentuna golfklubb. Gångavstånd till Vallentuna centrum. Ormstaskolan F-6 år. Förskola.

Kommunikationer: Roslagsbanan tar dig från centrala Vallentuna till Stockholms innerstad på ca 25-30 minuter. För utbud av tåg- och busslinjer, se www.sl.se. Till/från Vallentuna centrum går bussar till tunnelbanan i Danderyd samt till Upplands-Väsby och Täby. Skoltidsanpassade lokala busslinjer trafikerar glesbygd - tätorter, och det finns en lokal ringlinje i Vallentuna tätort. Med bil är det ca 3 mils färd till Stockholms innerstad. Till Arlanda kommer man kommunalt via buss 524 från Vallentuna C till Upplands-Väsby stn där man byter till Upptåget som går direkt till Arlanda. Total restid från centrum ca 45 min. Med bil är det ca 3 mils färd till Arlanda.

Kommuninformation: För information om t ex skolor och förskolor, sport-, fritids- och kommunaktiviteter, besök kommunens innehållsrika hemsida, www.vallentuna.se. Föräldrar som kan styrka en kommande bostadsadress i Vallentuna får ställa sig i kö till barnomsorg redan efter ett köpekontrakt tecknas, alltså innan tillträde av bostaden skett. På http://skolval.vallentuna.se görs ansökan och kopia på köpekontrakt skall också skickas till Barn- och ungdomsförvaltningen Vallentuna kommun Box 29 186 21 Vallentuna

Vallentuna centrum har ett stort utbud av butiker och service, se www.vallentunacentrum.se. Kommunen består till stor del av naturmark med ett flertal mindre tätorter insprängda. Vallentunasjön i sydväst sträcker sig till hälften in i Täby kommun. Vid sjön finns promenadområden och vintertid plogas isen för skridskoåkning. I anslutning till Vallentunasjön ligger Kvarnbadet som har en tempererad 50m-bassäng, simskolebassäng, plaskdamm, dusch, kiosk, servering och minigolf. Öppet från ca mitten av maj till ca början av september. I östra Vallentunas skogar finns många mindre sjöar samt Garnsviken som har kontakt med Trälhavet via Åkers kanal i Åkersberga. Mitt emellan Vallentuna centrum och Karby ligger naturreservatet Angarnssjöängen.

  • Ska du sälja din bostad? Ring oss för en kostnadsfri värdering! * Jägholm Norrortsmäklarna - det fristående personliga företaget med de stora resurserna i Norrort. Tfn 08-511 733 55 De som deltar i budgivningen godkänner att budgivningslistan kan komma att delges köparen och säljaren, där namn & telefonnummer på budgivarna framkommer. I vår roll som fastighetsmäklare är det viktigt att förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna. Alla bud vilka framförs till oss före kontraktsskrivningen måste vi förmedla till säljaren, detta oavsett om budgivningen kan verka "avslutad". Detta för att låta säljaren fatta sitt beslut. Köpet är alltså ej klart förrän kontraktet är undertecknat. Se vår hemsida för mer information angående budgivning, eller be mäklaren om mer skriftlig information.

Liknande objekt

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!
Berätta mer (valfritt)


Tack för ditt meddelande!

Spekulantregister

Fyll i dina uppgifter nedan

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

VÄLJ BOSTADSTYP
Gör ett urval

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad!

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta

Fyll i formuläret nedan och klicka på skicka
så åtekommer vi till dig så snart vi kan.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!
Berätta mer (valfritt)


Tack för ditt meddelande!

Kontakta

Ett av våra kontor

Fyll i formuläret nedan och klicka på skicka
så åtekommer vi till dig så snart vi kan.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!
Berätta mer (valfritt)


Tack för ditt meddelande!

Sälj

med oss