Nyponvägen 6, Ormsta, Vallentuna

Idylliskt inbäddad i grönska ligger denna fina familjevilla i 1 1/2-plan. I entréplan möts du av en rymlig hall med ljusa tapeter och ett genuint trägolv. Vidare in i huset finns ett stilrent kök från Kvikk i öppen och social planlösning med vardagsrummet. Vardagsrum i vinkel med modern kamin centralt placerad som skapar trivsel året runt. Från vardagsrummet når du altanen som löper längs två sidor av huset så det är bara att följa solens strålar. Ett sovrum finns på entréplan. Separat tvättstuga med fint ljusinsläpp gör tvättarbetet lekande lätt, här finns också en egen entré. Helkaklat duschrum. Övre plan erbjuder ett rymligt allrum med flera fönster som skapar ett fint ljus i rummet. Tre bra sovrum varav ett master bedroom med mycket bra förvaring. Ett helkaklat badrum med klinker och golvvärme. Tomten inbjuder till lek för barn och djur och odla för den som vill, här finns också flera uppvuxna fruktträd såsom äpple, körsbär, päron och plommonträd samt bärbuskar som vinbär, krusbär, björnbär och hallon. Helt enkelt ett eget skafferi. Ett förträffligt dubbelgarage med tillhörande förråd och vindsförvaring. Här bor du med cykelavstånd till både ridhus och golfbana, skola, kommunikationer, IP och gym.

Fastighetsmäklare

Assisterande

Fastighetsmäklare

4.7 i betyg (6 röster)
hittamaklare.se
Alice Brandt
Alice Brandt

Fastighetsmäklare


Jag insåg att jag ville bli mäklare ungefär vid samma tidpunkt som jag stötte på konceptet försäljning för första gången. Jag gick i femte klass och det var dags att sälja kakor inför den första riktiga klassresan. Jag sprang runt som en iller i det lilla centrumet för att tjäna ihop de pengar som krävdes och efter några minuter kom kvinnan från det lokala bageriet fram till mina föräldrar och sa att de behövde göra något för att stoppa mig – jag höll nämligen på att stjäla alla hennes kunder.

Det var här vinnarskallen i mig drog igång på riktigt. Jag lärde mig att om jag kan argumentera för min sak på ett ärligt och kunnigt sätt så kommer jag sticka ut och vinna. Du är aldrig bättre än ditt senaste rekord och just därför lärde jag mig tidigt att aldrig sluta sticka ut och leverera det där lilla extra.

När jag var 15 år började jag jobba med försäljning på riktigt vid sidan av gymnasiestudierna. Snabbt kom jag upp i toppen och fick börja utbilda säljare, vinna tävlingar och utvecklas. Jag har under årens gång sålt allt från strumpor och ljus till digitallösningar för företag och det skulle inte förvåna mig om jag knackat på din dörr någon gång eller sålt ett verktyg till produktchefen på ditt företag. Kanske har jag sålt annonsplatser till din lokala pizzeria eller signat upp syrrans svåger på ett medlemsabonnemang.  

Vid 20 års ålder bestämde jag mig för att ta tag i mitt barndomsmål (det jag satte vid kakförsäljningen) och bli mäklare en gång för alla. Att gå från kakor till fastigheter kändes som en ödmjuk övergång och med den erfarenhet och det kontaktnät jag lyckats bygga upp under åren blev jag sedan handplockad till att gå fastighetsmäklarutbildningen via Jägholm Norrortsmäklarna.

Oavsett om du vill ha hjälp med att sälja din villa med sjötomt eller ditt förråd så ser jag fram emot att höra från dig. Av mig kan du förvänta dig en noggrann, återkopplande, förtroendeingivande fastighetsmäklare med mycket energi och ett engagemang som suttit i sedan jag tog mina första steg.

Jag är aldrig bättre än mitt senaste rekord – därför ser jag fram emot att slå det när jag säljer din bostad. Kontakta mig om du vill bolla frågor om marknaden, går i flyttankar eller vill sälja direkt så gör vi en riktigt lyckad affär tillsammans!


Intresserad av bostaden?

Tipsa en vän

Pris

6 395 000 kr
(Högstbjudande)

Räkna på ditt nya boende

Räkna och ansök

Kort Fakta

Adress:
Nyponvägen 6, Ormsta
Boyta:
146 m2
Rum:
6 rok
Byggår:
1987
Tomt:
1247 m2
Driftskostnad:
3 064 kr/månad

Planlösning

Beskrivning

HALL
Rymlig hall med ljust klinkergolv i insteget och resterande trägolv. Ljusa väggar och plats för ytterkläder.

KÖK
Stilrent kök från Kvikk med vita släta luckor och integrerad diskmaskin med projicerande återstående tid. Ugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Infällda spotlights i taket och under skåpen, massiv arbetsbänk i ek. Kyl och frys. ismaskin och kolsyrepatron. Spis med induktionshäll. Öppen planlösning mot matsalsdel och vardagsrum.

VARDAGSRUM
Vardagsrum i vinkel med plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Här finns ett flödande ljus från fönster i tre väderstreck. En modern kamin centralt placerad för mys under kalla dagar.

TVÄTTSTUGA
I anslutning till köket finns en tvättstuga med egen ingång. Här finns tvättmaskin, ho, bra förvaring i skåp från Kvikk. Klinkergolv.

SOVRUM
Sovrum i entréplan med trägolv och ljusa väggar samt en mönstrad fondtapet.

GÄST-WC
Helkaklad gäst-wc i entréplan med klinker. Dusch, wc och handfat i kommod.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Allrum i övre plan med flera fönster som ger ett fint ljusinsläpp till rummet. Här kan exempelvis barnen få ett alldeles eget lek och spelrum.

SOVRUM
Master bedroom med garderober och ytterligare bra förvaring i klädkammare. Ljusa väggar och trägolv.

SOVRUM
Sovrum med ljusa väggar och trägolv.

SOVRUM
Sovrum med ljusa väggar och trägolv. Två inbyggda garderober.

BADRUM
Badrum kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badkar, wc, handfat i kommod och handdukstork.

Fakta Nyponvägen 6

Fakta

Fastighetsbeteckning:
VALLENTUNA ORMSTA 1:901
Objektstyp:
Villa
Typkod:
220 - Småhusenhet, bebyggd
Adress:
Nyponvägen 6
Postnummer:
186 45
Postort:
Vallentuna
Distrikt:
Vallentuna
Område:
Ormsta
Boarea:
146 m2
Boarea enligt:
Lantmäteriet
Boareabeskrivning:
Ny taxerad boarea
Tomtareal/mark:
1247 m2
Tomtareal enligt:
Lantmäteriet
Total areal:
1247 m2
Antal rum:
6
Antal sovrum:
4

Byggnad

Allmän information

Rymligt dubbelgarage med förråd om 14kvm.
Fönster bytta i två av de södervända sovrummen-22

Standardpoäng:
34
Byggår:
1987
Grund:
Krypgrund
Tak:
Betongpannor
Fasad:
Träfasad målad-17
Fönster:
3-glasfönster isoler
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä

Byggnadskommentar

Krypgrund med betongbjälklag (sk varmgrund med tillförsel av uppvärmd luft via ventilationssystem).
Vatten:
Kommunalt vatten året om
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump, braskamin
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft med återvinning

Kostnader

Elkostnad:
2 271 kr/månad
Sotning:
70 kr/månad
Vatten och avlopp:
484 kr/månad
Renhållning:
239 kr/månad
Hemförsäkring:

Försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen

Summa driftskostnader:
3 064 kr/månad
Fastighetsskatt:
8 874 kr/år

Beskrivning av kostnader

I elkostnad ingår både hushållsel och uppvärmning samt uppvärmning av dubbelgaraget
Sotning genomfördes 2022-02-08. Sotas var 3:e år.

Personer i hushållet:
4

Levnadskostnader

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Utfördes:
Tisdag 24 maj 2022
Energianvändning:
75 kWh/m2
Energiprestanda:
135 kWh/m2
Status:
Energideklaration är utförd

Taxering

Taxeringsår:
2021
Taxeringsvärdet är:
Fastställt
Värderingsår:
1987
Taxeringsvärde byggnad:
2 206 000 kr
Taxeringsvärde mark:
1 621 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 827 000 kr

Rättigheter & Belastningar

Planer och bestämmelser

Östra Ormsta,delplan 5, Stadsplan (Beslutsdatum: 19861209)

Pantsättningar & Inteckningar

9st inteckningar på totalt 2 800 000 kr

Området

Område

Ormsta är ett populärt, lugnt och trevligt område i den nordligaste delen av Vallentuna. Nära Vallentuna C med all service och bra kommunikationer. Mycket bra område för barnfamiljer med flera parker i närheten, skog med pulkabacke och rikligt med barn i området.

Närhet till IP med två ishallar, en matcharena och en träningshall, tennishall, gym, 3 fotbollsplaner och motionsspår. Ca 3,5 km till Veda Ridcenter. I Vallentuna finns det även ett badhus, som drivs av Gym & Sim. Kvarnbadet är beläget vid Vallentunasjöns norra ände. Kvarnbadet består av en tempererad 50 metersbassäng med 8 banor. En 17,5 metersbassäng för simskola och de mindre simkunniga barnen. En plaskdamm för de allra minsta barnen. Vallentuna golfklubb. Gångavstånd till Vallentuna centrum. Ormstaskolan F-6 år. Förskola.

Kommunikationer: Roslagsbanan tar dig från centrala Vallentuna till Stockholms innerstad på ca 25-30 minuter. För utbud av tåg- och busslinjer, se www.sl.se. Till/från Vallentuna centrum går bussar till tunnelbanan i Danderyd samt till Upplands-Väsby och Täby. Skoltidsanpassade lokala busslinjer trafikerar glesbygd - tätorter, och det finns en lokal ringlinje i Vallentuna tätort. Med bil är det ca 3 mils färd till Stockholms innerstad. Till Arlanda kommer man kommunalt via buss 524 från Vallentuna C till Upplands-Väsby stn där man byter till Upptåget som går direkt till Arlanda. Total restid från centrum ca 45 min. Med bil är det ca 3 mils färd till Arlanda.

Kommuninformation: För information om t ex skolor och förskolor, sport-, fritids- och kommunaktiviteter, besök kommunens innehållsrika hemsida, www.vallentuna.se. Föräldrar som kan styrka en kommande bostadsadress i Vallentuna får ställa sig i kö till barnomsorg redan efter ett köpekontrakt tecknas, alltså innan tillträde av bostaden skett. På http://skolval.vallentuna.se görs ansökan och kopia på köpekontrakt skall också skickas till Barn- och ungdomsförvaltningen Vallentuna kommun Box 29 186 21 Vallentuna

Vallentuna centrum har ett stort utbud av butiker och service, se www.vallentunacentrum.se. Kommunen består till stor del av naturmark med ett flertal mindre tätorter insprängda. Vallentunasjön i sydväst sträcker sig till hälften in i Täby kommun. Vid sjön finns promenadområden och vintertid plogas isen för skridskoåkning. I anslutning till Vallentunasjön ligger Kvarnbadet som har en tempererad 50m-bassäng, simskolebassäng, plaskdamm, dusch, kiosk, servering och minigolf. Öppet från ca mitten av maj till ca början av september. I östra Vallentunas skogar finns många mindre sjöar samt Garnsviken som har kontakt med Trälhavet via Åkers kanal i Åkersberga. Mitt emellan Vallentuna centrum och Karby ligger naturreservatet Angarnssjöängen.

  • Ska du sälja din bostad? Ring oss för en kostnadsfri värdering! * Jägholm Norrortsmäklarna - det fristående personliga företaget med de stora resurserna i Norrort. Tfn 08-511 733 55 De som deltar i budgivningen godkänner att budgivningslistan kan komma att delges köparen och säljaren, där namn & telefonnummer på budgivarna framkommer. I vår roll som fastighetsmäklare är det viktigt att förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna. Alla bud vilka framförs till oss före kontraktsskrivningen måste vi förmedla till säljaren, detta oavsett om budgivningen kan verka "avslutad". Detta för att låta säljaren fatta sitt beslut. Köpet är alltså ej klart förrän kontraktet är undertecknat. Se vår hemsida för mer information angående budgivning, eller be mäklaren om mer skriftlig information.

Liknande objekt

Intresseanmälan för

Är du intresserad av denna bostad?
Hjälp oss genom en intresseanmälan så vi kan anpassa visningarna efter bästa förmåga.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Spekulantregister

Fyll i dina uppgifter nedan

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

VÄLJ BOSTADSTYP
Gör ett urval

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad!

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta

Har du några frågor eller funderingar?
Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.
Kontakta

Har du några frågor eller funderingar?
Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta

Ett av våra kontor

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Jag värderar din fastighet

Boka värdering

Få en aktuell värdering på din bostad! När vi värderar ditt hus eller din lägenhet använder vi våra insikter och kunskaper om bostadsmarknaden.

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.

Jag värderar din fastighet

Boka värdering

Få en aktuell värdering på din bostad! När vi värderar ditt hus eller din lägenhet använder vi våra insikter och kunskaper om bostadsmarknaden.

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Boka visning nedan, välj dag och tid.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!Tack för ditt meddelande!

Sälj

med oss