Hällmarksvägen 15,, Uthamra Strand, Vallentuna

Välkomna till denna fantastiska villa med ett ostört läge utan genomfartstrafik. Villan är belägen i Uthamra Strand, ett område i södra Vallentuna strax norr om Täby Kyrkby som erbjuder en naturskön omgivning med närhet till både service och aktiviteter.

Här får ni ett väl omhändertaget Myresjöhus, modernt och välplanerat med fyra sovrum, två badrum, ett stort vardagsrum med öppen planlösning mot köket och härliga uteplatser som följer solen. Huset har nyinstallerade solceller och en ny värmepanna vilket ger låga driftkostnader. Här skördar du din egen el, lagrar och förbrukar den i ditt egna lilla kretslopp. Carport med tillhörande isolerat förråd på ca 12 kvm. I carporten finns även en laddbox till elbil (Wallbox).

När ni kliver in i huset möts ni av en rymlig hall med garderober, där ni kan hänga av er ytterkläder och skor. Från hallen kommer ni in i det ljusa och luftiga vardagsrummet, som har en generös takhöjd och fönster i flera väderstreck. Här kan ni njuta av utsikten över den grönskande tomten. Vardagsrummet är öppet mot det moderna köket, som har gott om arbetsyta och förvaring samt är utrustat med kvalitativa vitvaror. Den öppna planlösningen skapar en härlig känsla av rymd och bjuder in till socialt umgänge där alla kan samlas och umgås. På entréplanet finns även två av de fyra sovrummen. Här finns också ett fräscht badrum med dusch samt en praktisk tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

En trappa upp hittar ni de andra två sovrummen. Det stora sovrummet har garderober och utgång till en balkong där ni kan njuta av morgonkaffet. Det andra sovrummet är lite mindre och erbjuder en utsikt bland trädtopparna. Här finns också ett ljust, tilltalande badrum med dusch och takfönster samt en klädkammare för extra förvaring.

Utvändigt väntar er en välplanerad tomt och de stora altanerna där ni kan njuta av sommardagar tillsammans med vänner och familj.

Huset har en ny värmepanna från juni 2023. Solceller installerades september 2022 vilket tillsammans bidrar till en lägre driftskostnad, idag prognosticerad till ca 10 600 kWh per år.

Uthamra Strand är ett nytt och attraktivt bostadsområde i södra Vallentuna, som erbjuder ett naturskönt och familjevänligt boende. Här bor ni nära Vallentunasjön, där ni kan njuta av ett svalkande bad på sandstranden vid Gustavs Udde och på vintern ta en tur på långfärdsskridskor. Ni har också tillgång till vackra naturområden, närhet till flertalet golfbanor samt till både Vallentuna IP och Täby IP som erbjuder motions- och skidspår. Uthamra Strand har nära till goda kommunikationer med buss samt Roslagsbanan som med snabbtåget tar er till Stockholm på ca 23 minuter. I närheten finns flera förskolor och skolor, samt ett stort utbud av service, handel och kultur i Täby Kyrkby, Kragsta och Vallentuna centrum.

Detta är ett hus som måste upplevas på plats! Här får ni ett drömboende i ett attraktivt område, där ni har nära till natur, sjöar, skolor och service. Varmt välkomna till Hällmarksvägen 15!

Intresserad av bostaden?

Tipsa en vän

Pris

8 695 000 kr
(Högstbjudande)

Räkna på ditt nya boende

Räkna och ansök

Kort Fakta

Adress:
Hällmarksvägen 15,, Uthamra Strand
Boyta:
155 m2
Rum:
5 rok
Byggår:
2005
Tomt:
545 m2
Driftskostnad:
4 105 kr/månad

Planlösning

Beskrivning

Fakta Hällmarksvägen 15,

Fakta

Fastighetsbeteckning:
VALLENTUNA UTHAMRA 1:249
Objektstyp:
Villa
Typkod:
220 - Småhusenhet, bebyggd
Adress:
Hällmarksvägen 15,
Postnummer:
186 53
Postort:
Vallentuna
Distrikt:
Vallentuna
Område:
Uthamra Strand
Boarea:
155 m2
Boarea enligt:
Lantmäteriet
Tomtareal/mark:
545 m2
Tomtareal enligt:
Lantmäteriet
Total areal:
545 m2
Antal rum:
5
Antal sovrum:
4

Byggnad

Standardpoäng:
29
Byggår:
2005
Grund:
Platta på mark
Tak:
Betongpannor
Fasad:
Träfasad, ommålad 2021
Fönster:
De stora fönsterpartierna är 2-glasfönster, övriga fönster är 3-glasisoler
Utvändiga plåtarbeten:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Vatten:
Kommunalt vatten året om
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump med återvinning
Värmeanläggning:
Ålder:
2023
Märke:
Bosch 3800i EW
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Jordning:
Jordat

Övriga byggnader

Isolerat förråd på ca 12 kvm (carport med tillhörande förråd på ca 12 kvm).

TV/Internet

Fiber finns indraget.

Utförda renoveringar

2023
- Målat och bytt ut brädor balkong - Ny värmepanna

2022
- Induktionshäll Siemens
- Inbyggd ugn Siemens
- Inbyggd microvågsugn Siemens
- Tvättmaskin Samsung (wifi)
- Torktumlare Samsung med värmepump (wifi och låg energiförbrukning)
- Lamellgardiner fönsterparti vardagsrum
- Spaljé på trall/altan baksida
- Rengöring av takpannorna
- Tapetserat vägg vardagsrum

2021
- Vindskiva utbytt
- Balkong målad samt äldre plankor utbytta
- Trall/altan husets baksida
- Kyl och frys LG (wifi)
- Husets dörrar och förrådsdörr ommålade
- Husets fasad och carport/förråd ommålad

2016
- Extra sovrum genom uppförande av vägg och dörr

Kostnader

Hushållsel:
2 900 kr/månad
Vatten och avlopp:
508 kr/månad
Renhållning:
196 kr/månad
Samfällighet:
501 kr/månad
Hemförsäkring:

Försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen.

Summa driftskostnader:
4 105 kr/månad
Fastighetsskatt:
9 287 kr/år

Beskrivning av kostnader

Uppvärmningskostnaden är inräknad i hushållselkostnaden.

I samfälligheten ingår: Snöröjning, gatubelysning (LED), sopning och gångstig.

Solceller med batteri installerade 21 september 2022 samt ny värmepanna år 2023.

Huset har en beräknad förbrukning på ca 10 600 kWh/år.

Husets förbrukning inklusive laddning av elbil är beräknat till 14 150 kWh/år varav elbilsladdning står för 3 760 kWh.

Försäljning av el från solcellerna uppgick 2023 till 4140 kWh

Solcellernas specifikation

  • Installerad effekt 9,36 kWp
  • Förväntad produktion ca 9 000 kWh
  • Panel Ja Solar 395W
  • Batteri Sungrow 9,6 kWh
Personer i hushållet:
2
Årlig elförbrukning:
10600 kWh/år

Levnadskostnader

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Energideklaration

Utfördes:
Tisdag 9 maj 2023
Energianvändning:
47 kWh/m2
Energiprestanda:
85 kWh/m2
Status:
Energideklaration är utförd
Energiklass:
C

Taxering

Taxeringsår:
2021
Taxeringsvärdet är:
Fastställt
Värderingsår:
2005
Taxeringsvärde byggnad:
2 694 000 kr
Taxeringsvärde mark:
1 736 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
4 430 000 kr

Rättigheter & Belastningar

Planer och bestämmelser

Uthamra 2, Detaljplan (Beslutsdatum: 1997-06-19, Senast ändrad: 2006-12-20)

Planer och bestämmelser

Vallentuna tätort, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2006-03-27, Registreringsdatum: 2006-12-20, Senast ändrad: 2023-05-08)

Gemensamhetsanläggning

VALLENTUNA UTHAMRA GA:16 - KÖRVÄG MED BELYSNING SAMT GÅNGSTIG

Pantsättningar & Inteckningar

2st inteckningar på totalt 5 275 000 kr

Området

Område

Uthamra är ett mycket populärt område precis vid kommungränsen till Täby, med både äldre och nyare bebyggelse. Här bor du med närhet till Vallentunasjön, kommunikationer samt välsorterad ICA butik. Nära den populära skolan Lovisedal och även nära till Runborgs skola i Täby kyrkby

Kommunikationer: Roslagsbanan tar dig från Kragstalunds station till Stockholms innerstad på ca 23-26 minuter. SL har nyligen byggt dubbelspår på den drygt två kilometer långa sträckan mellan Kragstalund och Vallentuna. För utbud av tåg- och busslinjer, se www.sl.se. Till/från Vallentuna centrum går bussar till tunnelbanan i Danderyd samt till Upplands-Väsby och Täby. Skoltidsanpassade lokala busslinjer trafikerar glesbygd - tätorter, och det finns en lokal ringlinje i Vallentuna tätort. Med bil är det ca 3 mils färd till Stockholms innerstad. Till Arlanda kommer man kommunalt via buss 524 från Vallentuna C till Upplands-Väsby stn där man byter till Upptåget som går direkt till Arlanda. Total restid från centrum ca 45 min. Med bil är det ca 3 mils färd till Arlanda.

Kommuninformation: För information om t ex skolor och förskolor, sport-, fritids- och kommunaktiviteter, besök kommunens innehållsrika hemsida, www.vallentuna.se. Föräldrar som kan styrka en kommande bostadsadress i Vallentuna får ställa sig i kö till barnomsorg redan efter ett köpekontrakt tecknas, alltså innan tillträde av bostaden skett. På http://skolval.vallentuna.se görs ansökan och kopia på köpekontrakt skall också skickas till Barn- och ungdomsförvaltningen Vallentuna kommun Box 29 186 21 Vallentuna

Vallentuna centrum har ett stort utbud av butiker och service, se www.vallentunacentrum.se. Kommunen består till stor del av naturmark med ett flertal mindre tätorter insprängda. Vallentunasjön i sydväst sträcker sig till hälften in i Täby kommun. Vid sjön finns promenadområden och vintertid plogas isen för skridskoåkning. I anslutning till Vallentunasjön ligger Kvarnbadet som har en tempererad 50m-bassäng, simskolebassäng, plaskdamm, dusch, kiosk, servering och minigolf. Öppet från ca mitten av maj till ca början av september. I Vallentuna centrum finns det även ett badhus och ett modernt gym som drivs av Gym & Sim. I östra Vallentunas skogar finns många mindre sjöar samt Garnsviken som har kontakt med Trälhavet via Åkers kanal i Åkersberga. Mitt emellan Vallentuna centrum och Karby ligger naturreservatet Angarnssjöängen.

  • Ska du sälja din bostad? Ring oss för en kostnadsfri värdering! * Jägholm Norrortsmäklarna - det fristående personliga företaget med de stora resurserna i Norrort. Tfn 08-511 733 55 De som deltar i budgivningen godkänner att budgivningslistan kan komma att delges köparen och säljaren, där namn & telefonnummer på budgivarna framkommer. I vår roll som fastighetsmäklare är det viktigt att förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna. Alla bud vilka framförs till oss före kontraktsskrivningen måste vi förmedla till säljaren, detta oavsett om budgivningen kan verka "avslutad". Detta för att låta säljaren fatta sitt beslut. Köpet är alltså ej klart förrän kontraktet är undertecknat. Se vår hemsida för mer information angående budgivning, eller be mäklaren om mer skriftlig information.

Liknande objekt

Intresseanmälan för

Är du intresserad av denna bostad?
Hjälp oss genom en intresseanmälan så vi kan anpassa visningarna efter bästa förmåga.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Spekulantregister

Fyll i dina uppgifter nedan

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

VÄLJ BOSTADSTYP
Gör ett urval

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad!

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta

Har du några frågor eller funderingar?
Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.
Kontakta

Har du några frågor eller funderingar?
Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta

Ett av våra kontor

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Jag värderar din fastighet

Boka värdering

Få en aktuell värdering på din bostad! När vi värderar ditt hus eller din lägenhet använder vi våra insikter och kunskaper om bostadsmarknaden.

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.

Jag värderar din fastighet

Boka värdering

Få en aktuell värdering på din bostad! När vi värderar ditt hus eller din lägenhet använder vi våra insikter och kunskaper om bostadsmarknaden.

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Boka visning nedan, välj dag och tid.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!Tack för ditt meddelande!

Sälj

med oss