Blåmesvägen 1, Nyby, Vallentuna

*BOLUNDARE OM ca 30 KVM
*ISOLERAT GARAGE
*UTERUM
I idylliska Nyby står denna eleganta enplansvilla omgiven av lättskötta gräsmattor, vackra planeringar, ett exotiskt valnötsträd och inte minst vänliga grannar. Den soliga altanen lämpar sig utmärkt för sommarlivet med direktaccess från både vardagsrum och sovrum. Det påkostade uterummet förlänger säsongen rejält och blir en given källa till mys och avkoppling. Takhöjden i vardagsrummet är läcker och den värmande kaminen sätter verkligen pricken över "i", att det därtill bjuds på genomgående vattenburen golvvärme under de snygga valnötsgolven gör inte direkt saken sämre. På tomten står utöver ovan beskrivna villa ett nybyggt hus om ca 30 kvm (Bolundare = större modell av Attefallare). I det hittar du ett fullutrustat kök, badrum med tvätt/tork, sovrum samt loft. Man har även egen skyddad altan samt separat parkering avskild från stora husets. Detta är en plats på jorden för dig som söker en näst intill nybyggd villa belägen på gata utan genomfart där kompisar till barn eller barnbarn gömmer sig i vart och vartannat grannhus. Bilen parkerar du tryggt i garaget där även förrådet finns. Närheten till naturen är påtaglig i denna skyddade oas med närhet till Lindö Golfklubb. Direktbuss 687 till Kista väntar runt hörnet och till Roslagsbanans station Ormsta promenerar man på ca 10 minuter. OBS: Tänk på att Bolundaren som upplevs avskild från tomten kan bli en perfekt inkomstkälla om man hyr ut:)

OBS:
Angiven biarea är ca 80 kvm och avser garage, uterum och Bolundare. Det är inte biarea enligt lantmäteriet men vi vill att ytorna syns i marknadsföringen.

Intresserad av bostaden?

Tipsa en vän

Pris

6 995 000 kr
(Högstbjudande)

Räkna på ditt nya boende

Räkna och ansök

Kort Fakta

Adress:
Blåmesvägen 1, Nyby
Boyta:
131 m2
Biyta:
80 m2
Rum:
5 rok
Byggår:
2011
Tomt:
1028 m2

Planlösning

Beskrivning

GENOMGÅENDE VATTENBUREN GOLVVÄRME

HALL
Grå klinker och tapetserade väggar. Bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder i garderobsväggen och i den angränsande klädkammaren.

BADRUM
Tjusigt helkaklat badrum i vitt och grått. Duschvägg i glas, tvättställ i kommod med spegelskåp ovan, handukstork och wc.

VARDAGSRUM
Stort och trivsamt vardagsrum med halvt öppen planlösning mot köket, den läckra takhöjden ger definitivt det lilla extra. Även här finner du tapetserade väggar och på golvet vilar valnötsparkett. Här kan du värma dig vid kaminen en kall vinterdag likväl som du under sommaren njuter av utgång till den soliga altanen och det toppmoderna uterummet. Gissar att huset är ljuvligt att bo i under alla årstider faktiskt.

SOVRUM
Sovrum med tapetserade väggar och valnötsparkett.

KÖK
Här ligger samma valnötsparkett på golvet och väggarna går i ljusa toner sånär som på en häftig fondvägg. Köket har stilrena ljusgrå luckor/lådor med kakel däremellan och en laminatskiva i stenimitation, denna möjliggör givetvis för kocken att hacka och mala kvällens ingredienser som sig bör. Rymlig matplats med tillhörande utgång till altanen tillika den insynsskyddade trädgården.

MASTERBEDROOM
Via elegant skjutdörr från köket når man husets största sovrum med tak till nock. Med ljusa väggar och valnötsparkett står rummet redo för dubbelsängen, trevligt är att en altandörr finns att tillgå härifrån. Garderobsvägg uppfyller förvaringsbehovet.

SOVRUM
Valnötsparkett, tapetserade väggar och garderober. Rummet har fönster i två väderstreck vilket blir en trivsam detalj.

SOVRUM
Valnötsparkett och tapetserade väggar.

BADRUM
Tjusigt helkaklat badrum med kakel och klinker i sobra toner. Tassbadkar, tvättställ i kommod med spegelskåp ovan, handukstork och wc.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan med praktisk tvättho, hyllförvaring och bänkskiva. Tvättmaskin och torktumlare finns likväl som en frånluftsvärmepump. Groventré.

BOLUNDARE= STÖRRE MODELL AV ATTEFALLSHUS PÅ TOMTEN Vuxenpoängen stiger rejält när man flyttar från päronen till eget "hus" på tomten. Här kommer en finfin möjlighet att ha "sin egen" lilla villa med altan och parkering i stället för att klämma in sig i någon liten etta med alkov och fransk balkong. Detta är ett riktigt litet lyxhus! Med genomgående elegans har man lyckats skapa ett drömboende som uppfyller den kräsnes krav! Vitbetsad ekparkett och målade väggar, fullutrustat kök och exklusivt badrum med kombinerad tvätt/tork där kakel och klinker går i marmorimitation (golvvärme finns). Rummet rymmer en 160 säng men här väljer man ju om man hellre sover på det stora loftet och har detta utrymme som tv-rum i stället. Allt är byggt med perfekt fingertoppskänsla och finess. Egen altan förgyller långa sommarkvällar och skapar ett riktigt ha-begär!

För er som inte har någon förvuxen tonåring att husera i ovan nämnda byggnad så är detta en utmärkt inkomstkälla då man torde kunna få ca 8.000 kr/mån vid uthyrning.

Fakta Blåmesvägen 1

Fakta

Fastighetsbeteckning:
VALLENTUNA VALLENTUNA-NYBY 1:140
Objektstyp:
Villa
Typkod:
220 - Småhusenhet, bebyggd
Adress:
Blåmesvägen 1
Postnummer:
186 47
Postort:
Vallentuna
Distrikt:
Vallentuna
Område:
Nyby
Boarea:
131 m2
Boarea enligt:
Ritning(ar)
Boareabeskrivning:
OBS: Angiven biarea är ca 80 kvm och avser garage, uterum och Bolundare. Det är inte biarea enligt lantmäteriet men vi vill att ytorna syns i marknadsföringen.
Biarea:
80 m2
Tomtareal/mark:
1028 m2
Tomtareal enligt:
Lantmäteriet
Total areal:
1028 m2
Antal rum:
5
Antal sovrum:
4
Max antal sovrum:
5

Byggnad

Standardpoäng:
32
Byggår:
2011
Grund:
Betongplatta på mark
Tak:
Betongpannor ovan läkt och papp
Fasad:
Träpanel
Fönster:
Isolerglaskassetter
Stomme:
Trä
Vatten:
Kommunalt vatten året om
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump och braskamin
Ventilation:
Mekanisk frånluft med återvinning via värmepump

Kostnader

Hemförsäkring:

Försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen

Fastighetsskatt:
8 874 kr/år

Beskrivning av kostnader

Huset har under de senaste 12 månaderna förbrukat 20346 kWh. Nätavgiften har varit 19903 kr. Med dagens energipriser är det svårt att sätta en siffra för vad det kommer att kosta köparen. Säljaren har bundet avtal till låg avgift så det är ej relevant.

V/A: 7674 kr
Sophämtning: 2240 kr
Samfällighetsavgift: 3500 kr
Sotning: 200 kr

Personer i hushållet:
4

Levnadskostnader

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Utfördes:
Måndag 26 sep 2022
Energianvändning:
69 kWh/m2
Energiprestanda:
124 kWh/m2
Status:
Energideklaration är utförd
Energiklass:
E

Taxering

Taxeringsår:
2021
Taxeringsvärdet är:
Fastställt
Värderingsår:
2011
Taxeringsvärde byggnad:
3 109 000 kr
Taxeringsvärde mark:
1 611 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
4 720 000 kr

Rättigheter & Belastningar

Gemensamhetsanläggning

Vallentuna Vallentuna-Nyby Ga:7 - VATTENLEDNINGAR, AVSTÄNGNINGSVENTIL, VENTILER, SPILLVATTENLEDNINGAR, SPOLBRUNN, DAGVATTENLEDNINGAR, BRUNNAR, PERKOLATIONSMAGASIN VÄG, GÅNGVÄG, ELLEDNINGAR, LEDNINGAR DATAKOMMUNIKATION(OPTOKABEL FÖR FIBER), LEKPLATS, GRÖNYTOR, NATURYTOR.

Planer och bestämmelser

Nybyområdet, Detaljplan (Beslutsdatum: 20041108, Registreringsdatum: 20050930)

Pantsättningar & Inteckningar

2st inteckningar på totalt 3 165 000 kr

Allmänt

Årtal:
Kyl och frys 2020
Micro 2019
Diskmaskin 2017 Spis, ugn och torktumlare 2011

Fiber finns indraget.

Området

Område

Nyby är ett nytt område bestående av villor. Här bor du barnvänligt och mycket nära naturen. Du tar dig ner till centrum till fots eller på några minuter med bil eller buss. Nära till Lindö golfbanor samt skog för svamp och bärplock.

Kommunikationer: Buss 660 tar dig till Ormsta eller Vallentuna station till Roslagsbanan. Roslagsbanan tar dig från centrala Vallentuna till Stockholms innerstad på ca 25-30 minuter. För utbud av tåg- och busslinjer, se www.sl.se. Till/från Vallentuna centrum går bussar till tunnelbanan i Danderyd samt till Upplands-Väsby och Täby. Skoltidsanpassade lokala busslinjer trafikerar glesbygd - tätorter, och det finns en lokal ringlinje i Vallentuna tätort. Med bil är det ca 3 mils färd till Stockholms innerstad. Till Arlanda kommer man kommunalt via buss 524 från Vallentuna C till Upplands-Väsby stn där man byter till Upptåget som går direkt till Arlanda. Total restid från centrum ca 45 min. Med bil är det ca 3 mils färd till Arlanda.

Kommuninformation: För information om t ex skolor och förskolor, sport-, fritids- och kommunaktiviteter, besök kommunens innehållsrika hemsida, www.vallentuna.se. Föräldrar som kan styrka en kommande bostadsadress i Vallentuna får ställa sig i kö till barnomsorg redan efter ett köpekontrakt tecknas, alltså innan tillträde av bostaden skett. På http://skolval.vallentuna.se görs ansökan och kopia på köpekontrakt skall också skickas till Barn- och ungdomsförvaltningen Vallentuna kommun Box 29 186 21 Vallentuna

Vallentuna centrum har ett stort utbud av butiker och service, se www.vallentunacentrum.se. Kommunen består till stor del av naturmark med ett flertal mindre tätorter insprängda. Vallentunasjön i sydväst sträcker sig till hälften in i Täby kommun. Vid sjön finns promenadområden och vintertid plogas isen för skridskoåkning. I anslutning till Vallentunasjön ligger Kvarnbadet som har en tempererad 50m-bassäng, simskolebassäng, plaskdamm, dusch, kiosk, servering och minigolf. Öppet från ca mitten av maj till ca början av september. I Vallentuna centrum finns det även ett badhus och ett modernt gym som drivs av Gym & Sim. I östra Vallentunas skogar finns många mindre sjöar samt Garnsviken som har kontakt med Trälhavet via Åkers kanal i Åkersberga. Mitt emellan Vallentuna centrum och Karby ligger naturreservatet Angarnssjöängen.

  • Ska du sälja din bostad? Ring oss för en kostnadsfri värdering! * Jägholm Norrortsmäklarna - det fristående personliga företaget med de stora resurserna i Norrort. Tfn 08-511 733 55 De som deltar i budgivningen godkänner att budgivningslistan kan komma att delges köparen och säljaren, där namn & telefonnummer på budgivarna framkommer. I vår roll som fastighetsmäklare är det viktigt att förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna. Alla bud vilka framförs till oss före kontraktsskrivningen måste vi förmedla till säljaren, detta oavsett om budgivningen kan verka "avslutad". Detta för att låta säljaren fatta sitt beslut. Köpet är alltså ej klart förrän kontraktet är undertecknat. Se vår hemsida för mer information angående budgivning, eller be mäklaren om mer skriftlig information.

Liknande objekt

Intresseanmälan för

Är du intresserad av denna bostad?
Hjälp oss genom en intresseanmälan så vi kan anpassa visningarna efter bästa förmåga.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Spekulantregister

Fyll i dina uppgifter nedan

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

VÄLJ BOSTADSTYP
Gör ett urval

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad!

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta

Har du några frågor eller funderingar?
Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.
Kontakta

Har du några frågor eller funderingar?
Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta

Ett av våra kontor

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Jag värderar din fastighet

Boka värdering

Få en aktuell värdering på din bostad! När vi värderar ditt hus eller din lägenhet använder vi våra insikter och kunskaper om bostadsmarknaden.

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.

Jag värderar din fastighet

Boka värdering

Få en aktuell värdering på din bostad! När vi värderar ditt hus eller din lägenhet använder vi våra insikter och kunskaper om bostadsmarknaden.

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Boka visning nedan, välj dag och tid.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!Tack för ditt meddelande!

Sälj

med oss