Åkersberga

Stensnäsvägen 53

Åkersberga

Stensnäsvägen 53

Stensnäsvägen 53, Stensnäs, Åkersberga

Letar ni efter lugnet som endast skärgården kan erbjuda, men med pendlarvänlig sträcka till Stockholms stad? Då har ni hittat rätt! Stensnäs är ett vackert område i Österåker med unika egenskaper- lyxen att bo i skärgården utan att bli isolerad. En charmig braskamin och pelare med snyggt integrerat kylskåp och frys delar av kök och vardagsrum utan att inkräkta på den öppna ytan. Stora fönster släpper in rikligt med ljus, samtidigt som de ger en möjlighet att njuta av den fantastiska utsikten. Det stora sovrummet har även det en otrolig havs-vy med anslutning till eget via walk in closet badrum med tvätt och torktumlare. Det mindre sovrummet har bra ljusinsläpp med bra förvaringsmöjligheter. Den stora trä-däckade balkongen som sträcker sig längs med fasadens kortsida är så pass nära havet att man kan förmodligen fiska från den. Vill man bada, eller om man inte är fullt så säker med spöt så kan man gå ner till den stora bryggan som ligger precis nedanför lägenheten. Utöver tillgång till bland annat brygga och bastu, så tilldelas ni även en parkeringsplats som ägare av denna lägenhet. Annars finns det möjlighet att under sommaren båtpendla till Stockholm från Lervik som ligger cirka en halv kilometer bort.

Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

Mäklare/Vice VD

4.7 i betyg (24 röster)
hittamaklare.se
John Jägholm
John Jägholm

Mäklare/Vice VD


Intresserad av bostaden?

Tipsa en vän

Pris

5 495 000 kr
(Högstbjudande)

Kort Fakta

Adress:
Stensnäsvägen 53, Stensnäs
Yta:
121 m2
Rum:
4 rok
Trappor:
2 av 2
Avgift:
6 289 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och parkeringsplats)
Byggår:
2014-2015
Bild på den vackra utsikten
Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök
Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök
Stora fönster skänker härligt ljus i allrummet
Matplats med utgång till balkongen

Planlösning

 • Rumsbeskrivning

  Genomgående i hela lägenheten är vattenburen golvvärme och snygg enstavsparkett.

  HALL
  Stor hall med vita väggar och klinker med golvvärme på golv. Bra plats för avhängning!

  BADRUM
  Helkaklat badrum med vita stora kakelplattor på väggarna och svart klinker med golvvärme. Vägghängd WC, handfat med vit kommod samt spegelskåp med belysning. Duschhörna med glasvägg.

  SOVRUM
  Sovrum i vitt med inbyggd garderob. Vackert parkettgolv och dubbelfönster.

  VARDAGSRUM
  Vardagsrum med vita väggar och vackert parkettgolv. Svart braskamin i rummets centrum. Stora fönster som släpper in rikligt med ljus. Öppen planlösning till köket och matplatsen.

  KÖK
  Kök med skåpluckor i vitt med rostfria handtag. Inbyggd ugn och micro i rostfritt, fläkt, spishäll samt hel kyl och frys i rostfritt. Intill köket finns plats för matgrupp framför fönster med vacker utsikt. Härifrån tar man sig ut till den stora trälagda balkongen med fortsatt utsikt över hela Stensnäs och havet.

  SOVRUM
  Sovrum med vita väggar, parkettgolv, dubbelfönster och inbyggd garderob.

  Master bedroom
  Bostadens stora sovrum med vita väggar och vackert parkettgolv. Flera fönster på rad ger en utsikt som är obeskrivlig att vakna till. Här finns en inbyggd garderob och ett alldeles eget badrum via walk in closeten.

  BADRUM
  Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och svart klinker med golvvärme. Vägghängd WC, handfat med vit kommod samt spegelskåp med belysning. Modernt vitt badkar och stora dubbelfönster. Här finns dessutom både tvättmaskin och torktumlare med skåp ovanför!

  Samtliga vitvaror i bostaden är från 2015.

 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  F9
  Adress
  Stensnäsvägen 53
  Postnummer
  184 63
  Postort
  Åkersberga
  Område
  Stensnäs
  Boarea
  121 m2
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  4
  Antal sovrum
  3
 • Föreningen
  Namn
  BRF Stensnäs i Österåker
  Byggår
  2014-2015
  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 2
  Andelstal
  2,6249%

  Allmän information

  Föreningen bildas: 2014
  Antal lägenheter: I föreningen finns det 46 bostadsrättslägenheter

  Försäkring: 10-årig byggfelsförsäkring till fullvärde.

  Fastigheten Fönster: Träfönster med isolerglas respektive tvålufts enkelglas. Fönsterdörrar mot uteplats på mark är försedda med cylinderlås. Entrédörrar: säkerhetsklassade.

  Balkonger: Balkonger av träbetong. Balkongräcke i trä.

  Uteplatser: Uteplatser generellt på upphöjt trädäck.

  Hiss: Möbelhiss finns i trapphus hus C1 och C2. Hissen går från källare till översta våningplanet.

  Värme och ventilation: Uppvärmning via bergvärme. Lägenheterna är utrustade med vattenburna radiatorer i de äldre husen och vattenburen golvvärme i de nya husen. Samtliga lägenheter i Hus F har golvvärme. Till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning med separata lägenhetsaggregat.

  Vatten & Avlopp: Fastigheten har egen VA-anläggning.

  Kall- och varmvatten: Kostnader för kall- och varmvatten ingår i redovisad månadsavgift.

  El: Varje lägenhet har eget abonnemang. Lägenhetscentral med säkringar finns i lägenheten. Utvändig belysningsarmatur och eluttag vid balkong/terrass. Belysningsarmaturer i gemensamma utrymmen vid entréer och på gården.

  Bredband, TV och telefoni: Lägenheterna är anslutna till bredband via Viasat som från och med 1 mars 2018 blir ny leverantör och tjänsten ingår i månadsavgiften.

  TV: Visasat tar över efter sappa och nya boxar ska använda fr o m 1 oktober 2018. Vi vill påminna om att boxarna tillhör föreningen och måste lämnas kvar i lägenheten vid flytt. Kanalutbudet kommer vara det samma som tidigare, med undantag för kanal 11.

  Förråd: Varje lägenhet har tillgång till eget uppvärmt lägenhetsförråd i storlekar 1,5 -9 kvm. Lägenhetsförråden är placerade i källarplan eller souterrängplan. Förråd som ej är placerade inom bostaden har inbrottsförstärkta nätväggar och är försedda med hylla och klädstång.

  Överlåtelseavgift: 2,5% av gällande prisbasbelopp enl. socialförsäkringsbalken (2010:110), betalas av köparen. Pantsättningsavgift: 1% av gällande prisbasbelopp enl. socialförsäkringsbalken (2010:110), betalas av pantsättaren.

  Övrig information: Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Vid eventuell andrahandsuthyrning tas en avgift ut.

  Planerade renoveringar

  Utredning avseende solpaneler/solel på några av bostadsföreningens tak pågår.

  Övriga utrymmen

  Tvättstuga: Gemensam grovtvättstuga i källarplan hus C1. Sophantering: Soprum med källsortering i friliggande sophus.

  Parkering

  Parkeringsplatserna är placerade utomhus. En parkeringsplats med elplint finns reserverad för varje lägenhet och ingår i månadsavgiften. Ett begränsat antal extra parkeringsplatser finns att hyra mot en extra avgift. 76 P-platser totalt varav 20 st är för uthyrning. Till varje lägenhet hör en P-plats med motorvärmaruttag. Utöver denna kan en ytterligare P-plats/lgh hyras av föreningen. Kölista finns. Gästparkering: Föreningen har 9 platser avsedda för medlemmars gäster. Båtplats: Föreningen har 25 båtplatser. För närvarande är alla uthyrda till medlemmar. Kölista finns. Extra P-plats 394 kr/mån Båtplats 2520 kr/år
 • Kostnader
  Månadsavgift
  6 289 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och parkeringsplats)

  Levnadskostnader

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Fredag 2 nov 2018
  Energiprestanda
  58 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  D
 • Närområde & Kommunikationer
  Område

  Stensnäs udde är verkligen en plats utöver det vanliga. När du kommer ner för backen möts du direkt av havets storslagna vy. Havet och miljön omfamnar dig med sitt lugn. Blicka ut över bryggorna, klipporna och sandstranden och du förstår vad vi menar med ett sagolikt läge.

  Stensnäs udde ligger 40 min från Stockholm city - närmare bestämt i sydligt läge, ca 4 km öster om centrala Åkersberga. Stensnäs udde har en enastående utsikt över Trälhavet, Resarö och farleden in mot Stockholm.

  Historik

  I över 100 år har Stensnäs udde varit en plats för avkoppling och möjlighet att njuta av hav och skärgårdsnatur.

  När direktör Olsson från Gävle upptäckte Stensnäs udde i Stockholms skärgård visste han omedelbart att detta var platsen han sökte. En plats där han kunde njuta av skärgårdens natur med havet precis inpå knuten, tänka klarare och samtidigt koppla av med sin familj. 1903 lät han bygga en sommarbostad här - en vacker och gedigen sekelskiftsvilla. Vid villans panoramafönster tillbringade han avkopplande stunder, där nya tankar föddes medan han blickade ut över havet med dess kobbar och skär.

  Stensnäs uddes unika läge som avkopplande, fridfull och vacker miljö spred sig. 1943 förvärvades Stensnäs Udde utav Stockholms-Roslagens Järnvägar sedemera SJ. Stensnäs udde var fram till 1970 ett semesterparadis för SJ:s anställda.

  1984 förvärvades Stensnäs udde av Immanuelskyrkan, som där bedrev sin verksamhet. 1997 stod Sjösalen färdig. Sjösalen byggdes på pålar över vattnet med stora fönster och högt i tak. Samtidigt bildades Stensnäs Kurs och Konferens AB och fler hotell- och konferensgäster fick chansen att njuta av det fridfulla Stensnäs udde.

  2011 sålde Immanuelskyrkan Stensnäs Udde vidare till Genova Bostad. Nu är området en skärgårdsidyll med bostadsrätter i modern stil på en fantastisk plats. Waxholmsbolaget trafikerar Lerviks brygga med 10 minuters promenad till Stensnäs Udde. Härifrån går det att ta sig både in till centrala Stockholm och längre ut i skärgården. 20 minuters promenad bort ligger Margretelundsvägen och här finns busshållplats, varifrån det går både bussar in till Humlegården och Åkersberga station.

 • Dokument & Länkar
Täby
Södervägen 30
183 69 Täby
08 - 732 50 00
taby@jagholm.se
Österåker
Storängsvägen 7A
184 31 Åkersberga
08 - 540 875 75
osteraker@jagholm.se
Vallentuna
Tuna Torg 3
186 31 Vallentuna
08 - 511 733 55
vallentuna@jagholm.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

VILL DU ATT VI KONTAKTAR DIG?
FYLL I DINA UPPGIFTER NEDAN.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Spekulantregister

Fyll i dina uppgifter nedan

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

VÄLJ BOSTADSTYP
Gör ett urval

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

VILL DU ATT VI KONTAKTAR DIG?
FYLL I DINA UPPGIFTER NEDAN.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!