Brottby

Björnmossevägen 16

Brottby

Björnmossevägen 16

Björnmossevägen 16, Älgeby, Brottby

Välkommen till denna lantliga idyll. Uppe på höjden ligger denna trevliga nyrenoverade 1-plansvilla. Du kommer direkt in i den tillbyggda hallen med intilliggande nytt sovrum. Från en inre hall nås ett helt nytt badrum med dusch, wc, handfat i kommod, handdukstork samt en tvättmaskin. Vardagsrum med kamin som sprider trivsel och värmer gott vid kalla dagar. Kök i ljusa färger med ny spis, kyl/frys. I anslutning till köket finns ytterligare ett sovrum. En alldeles nybyggd altan om ca 40 kvm där du kan njuta hela sommaren. En plats att tanka energi på, för rekreation och avkoppling med en bekväm och lättskött bostad och en trädgård som inte ständigt pockar på uppmärksamhet. Mer tid för avkoppling och umgänge på terrassen. I områden runt omkring Älgeby finns det gott om svamprika skogar, hästgårdar och det är även nära till ett flertal golfbanor. Här bor du nära flera badsjöar som Hoven, Skären & Långsjön.

Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

Fastighetsmäklare

4.9 i betyg (9 röster)
hittamaklare.se
Karin Sjögren
Karin Sjögren

Fastighetsmäklare


Intresserad av bostaden?

Tipsa en vän

Pris

1 695 000 kr
(Högstbjudande)

Kort Fakta

Adress:
Björnmossevägen 16, Älgeby
Yta:
57 m2
Rum:
3 rok
Byggår:
1969
Tomt:
2196 m2
Driftskostnad
2 191 kr/månad
Björnmossevägen 16
Nymålad fasad
Härlig braskamin i vardagsrummet
Luftvärmepump
Fönster mot altan
Matsalsdel i vardagsrum
Stora fönster ger fint ljus
Tillbyggt sovrum

NYFIKEN PÅ DIN BOSTADS VÄRDE?

Fyll i formuläret nedan och boka en aktuell värdering av din bostad.
Vi kontaktar dig så snart som möjligt.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Sovrum i anslutning till kök
Sovrum
Kök i ljusa färger
Bra förvaring
Fint fönster som ger ett bra ljus till köket
Blick mot hall
Blick mot sovrum
Helt nytt badrum
Dusch,wc och tvättmaskin
Hall i utbyggnad anslutning till sovrum
Hall
Lätt kuperad tomt
Fasad
Blick från altanen
Hoven med badplats
Hoven
Fastighetskarta

Planlösning

 • Rumsbeskrivning

  HALL
  Välkommen in i vitmålad hall med laminatgolv. Denna hallen leder vidare in till en inre hall med anslutning till badrum, kök och vardagsrum. Från hallen nås även masterbedroom.

  KÖK
  Kök med ljust golv och vitmålade väggar. Ljust kakel ovan arbetsbänkar. Spis med plattor, kyl/frys. Stort fönster ger ett härligt ljusinsläpp till rummet. I anslutning till köket nås ytterligare ett sovrum.

  VARDAGSRUM
  I vardagsrummet flödar ljuset från fönster i två väderstreck. Ett ljust härligt rum med plats för matbord och soffmys och som grädde på moset finns här en kamin att värma sig vid under kyliga dagar.

  SOVRUM
  Masterbedroom med vitmålade väggar och laminatgolv som i hall.

  SOVRUM
  Sovrum i anslutning till köket har ljust gråmålade väggar och laminatgolv.

  BADRUM
  Nybyggt badrum med vita väggar och snygg våtrumsmatta på golvet. Handfat i kommod, högskåp, wc, duschkabin samt spegel, tvättmaskin och handdukstork. Här finns också ett fönster som ger bra ljus till badrummet. Dessutom har du lyxen av golvvärme här inne.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  VALLENTUNA GARNS-EKSKOGEN 1:294
  Objektstyp
  Villa
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Björnmossevägen 16
  Postnummer
  186 97
  Postort
  Brottby
  Distrikt
  Össeby-Garn
  Område
  Älgeby
  Boarea
  57 m2
  Boarea enligt
  Säljaren
  Boareabeskrivning
  Fastigheten är tillbyggd med 15 kvm.
  Tomtareal/mark
  2196 m2
  Tomtareal enligt
  Lantmäteriet
  Total areal
  2196 m2
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
 • Pantsättningar & Inteckningar
  7st inteckningar på totalt 892 500 kr
 • Byggnad

  Allmän information

  Vinden är tilläggsisolerad-18 BDT-avlopp med infiltration-14 Septitank-19 Borrad brunn 100 m -18 Nybyggd Altan med infälld belysning -19 Fasad målad-18 Luftvärmepump-19 Kyl/frys-18 Spis-18 Nytt plåttak -14 Sommarvatten framdraget till husfasaden

  Standardpoäng
  20
  Byggår
  1969
  Om-/tillbyggnadsår
  Tillbyggd-19
  Grund
  Torpargrund
  Tak
  Plåt
  Fasad
  Träfasad
  Fönster
  2-glasfönster kopplade
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Trä
  Vatten
  Djupborrad brunn
  Avlopp
  Enskilt avlopp
  Uppvärmning
  Direktverkande el, luftvärmepump, braskamin
  Värmeanläggning
  Ålder
  Luftvärmepump-19
  Ventilation
  Självdrag
  Elkablar
  Ledningar bytta
  Jordning
  Jordat

  El kommentar

  Nytt säkringsskåp med automatsäkringar och jordfelsbrytare.
  Skorsten
  Skorsten av plåt

  Uteplats

  Nybyggd altan om ca 40 kvm.

  Övriga byggnader

  Förråd i renoveringsbehov

  TV/Internet

  Fiber planerat för området.

  Utförda renoveringar

  Se allmän information under byggnad.

 • Kostnader
  Elkostnad
  1 583 kr/månad
  Sotning
  33 kr/månad
  Renhållning
  110 kr/månad
  Samfällighet
  313 kr/månad
  Hemförsäkring

  Försäkringskostnad tillkommer och varierar mellan bolag.

  Slamtömning
  152 kr/månad
  Summa driftskostnader
  2 191 kr/månad
  Fastighetsskatt
  5 408 kr/år

  Beskrivning av kostnader

  Driftskostnad gällande uppvärmning är hämtat från likvärdigt objekt då säljaren ej bott i huset. Samf. avgift inkluderar: Vägar, grönområde, sommarvatten. Följande avgifter gäller för fastighetsägare i Älgeby Samfällighetsförening Avd Väg GA:1 - Fritidsboende 1.500 kr/år - Permanentboende 3.000 kr/år Avd Vatten GA:4 - Sommarvatten 750 kr/år

  Personer i hushållet
  1

  Levnadskostnader

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Status
  Energideklaration behövs ej
 • Taxering
  Taxeringsår
  2019
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Värderingsår
  1969
  Taxeringsvärde byggnad
  318 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  721 000 kr
 • Närområde & Kommunikationer
  Område

  Älgeby är beläget i nordöstra delen av Vallentuna kommun, nära kommungränsen mot Norrtälje. Området består till största delen av fritidshus men här finns även ett växande antal permanentboende familjer. Rik natur med möjlighet till bär och svampplockning samt flera badsjöar och golfbanor i närheten. I Brottby finns ICA-affär, F-9 skola samt flera förskolor. Från Älgeby till Karbyskolan och flera förskolor som ligger i Karby/Brottby i en lantlig och lugn miljö tar du dig med bilen på ca 15 minuter. Skolbarnen kan ta sig till skolan med Gula Linjen som avgår ca kl. 07:00 från Ekskogen till Karbyskolan och vidare till Vallentuna. Det finns två turer tillbaka till Ekskogen från Karbyskolan kl. 14:10 och 15:30.

  Kommunikationer: Buss 676 mot Norrtälje och Stockholm går från Brottby var femte minut i rusningstid och tar dig från Brottby till Stockholm resp. Norrtälje på ca 30 minuter. Även bussförbindelse till centrala Vallentuna. Roslagsbanan tar dig från centrala Vallentuna till Stockholms innerstad på ca 25-30 minuter. För utbud av tåg- och busslinjer, se www.sl.se. Till/från Vallentuna centrum går bussar till tunnelbanan i Danderyd samt till Upplands-Väsby och Täby. Skoltidsanpassade lokala busslinjer trafikerar glesbygd - tätorter, och det finns en lokal ringlinje i Vallentuna tätort. Med bil är det ca 3 mils färd till Stockholms innerstad. Till Arlanda kommer man kommunalt via buss 524 från Vallentuna C till Upplands-Väsby stn där man byter till Upptåget som går direkt till Arlanda. Total restid från centrum ca 45 min. Med bil är det ca 4 mils färd till Arlanda.

  Kommuninformation: För information om t ex skolor och förskolor, sport-, fritids- och kommunaktiviteter, besök kommunens innehållsrika hemsida, www.vallentuna.se. Föräldrar som kan styrka en kommande bostadsadress i Vallentuna får ställa sig i kö till barnomsorg redan efter ett köpekontrakt tecknas, alltså innan tillträde av bostaden skett. På http://skolval.vallentuna.se görs ansökan och kopia på köpekontrakt skall också skickas till Barn- och ungdomsförvaltningen Vallentuna kommun Box 29 186 21 Vallentuna

  Vallentuna centrum har ett stort utbud av butiker och service, se www.vallentunacentrum.se. Kommunen består till stor del av naturmark med ett flertal mindre tätorter insprängda. Vallentunasjön i sydväst sträcker sig till hälften in i Täby kommun. Vid sjön finns promenadområden och vintertid plogas isen för skridskoåkning. I anslutning till Vallentunasjön ligger Kvarnbadet som har en tempererad 50m-bassäng, simskolebassäng, plaskdamm, dusch, kiosk, servering och minigolf. Öppet från ca mitten av maj till ca början av september. I Vallentuna centrum finns det även ett badhus och ett modernt gym som drivs av Gym & Sim. I östra Vallentunas skogar finns många mindre sjöar samt Garnsviken som har kontakt med Trälhavet via Åkers kanal i Åkersberga. Mitt emellan Vallentuna centrum och Karby ligger naturreservatet Angarnssjöängen.

  • Ska du sälja din bostad? Ring oss för en kostnadsfri värdering! * Jägholm Norrortsmäklarna - det fristående personliga företaget med de stora resurserna i Norrort. Tfn 08-511 733 55 De som deltar i budgivningen godkänner att budgivningslistan kan komma att delges köparen och säljaren, där namn & telefonnummer på budgivarna framkommer. I vår roll som fastighetsmäklare är det viktigt att förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna. Alla bud vilka framförs till oss före kontraktsskrivningen måste vi förmedla till säljaren, detta oavsett om budgivningen kan verka "avslutad". Detta för att låta säljaren fatta sitt beslut. Köpet är alltså ej klart förrän kontraktet är undertecknat. Se vår hemsida för mer information angående budgivning, eller be mäklaren om mer skriftlig information.
 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Vallentuna Garns-Ekskogen Ga:1 - UTFARTSVÄGAR, BADPLATSER MED GÅNGVÄGAR, BRYGGOR, BÄNKAR MM, GRÖNOMRÅDE OCH VATTENOMRÅDE

  Planer och bestämmelser

  Älgeby, Detaljplan (Beslutsdatum: 19931104)

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Ledning mm - Se beskrivning

  Gemensamhetsanläggning

  Vallentuna Garns-Ekskogen Ga:4 - BRUNN MED PUMP OCH VATTENLEDNINGAR(FRAM TILL OCH MED TAPPKRAN PÅ RESPEKTIVE TOMTPLATS)

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Avtalsrättighet Ledning mm

Täby
Södervägen 30
183 69 Täby
08 - 732 50 00
taby@jagholm.se
Österåker
Storängsvägen 7A
184 31 Åkersberga
08 - 540 875 75
osteraker@jagholm.se
Vallentuna
Tuna Torg 3
186 31 Vallentuna
08 - 511 733 55
vallentuna@jagholm.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

VILL DU ATT VI KONTAKTAR DIG?
FYLL I DINA UPPGIFTER NEDAN.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Spekulantregister

Fyll i dina uppgifter nedan

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

VÄLJ BOSTADSTYP
Gör ett urval

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

VILL DU ATT VI KONTAKTAR DIG?
FYLL I DINA UPPGIFTER NEDAN.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!