Åkerbyvägen 278, Centrum, Täby

Två trappor upp på trivsamma Åkerbyvägen ligger denna trevligt och snyggt renoverade lägenhet i mycket gott skick. Detta är den stora 3:an med goda möjligheter att göra om till 4:a om man vill. Lugnt läge med balkong i sydostläge med gångavstånd till allt man behöver såsom bra kommunikationer, skolor, förskolor, grönområden och Täby centrum med all dess utbud. Här möts man av en ljus fin hall med askparkettgolv. Ljust rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och matgrupp. Modernt kök i vitt med bra arbetsytor, kyl, frys, diskmaskin och spis med häll samt en rejäl matplats med plats för stora sällskap. Helkaklat badrum med klinkergolv, tvättmaskin och duschhörna. Kaklat separat wc med klinker. Två sovrum varav ett lite större med utgång till den inglasade balkongen i härligt sydostläge. Solid lågbelånad förening med välskötta fastigheter och bra ekonomi.

Fastighetsmäklare

Visningar

  • Kontakta mäklaren för visning

Intresserad av bostaden?

Tipsa en vän

Pris

3 200 000 kr
(Accepterat pris)

Boendekalkyl

Beräkna din månadskostnad

Kort Fakta

Adress:
Åkerbyvägen 278, Centrum
Boyta:
86.5 m2
Rum:
3 rok
Trappor:
2 av 3
Avgift:
4 274 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
Driftskostnad:
350 kr/månad
Vardagsrum med slipat ekparkettgolv
Åkerbyvägen 278
Åkerbyvägen 278
Rymligt vardagsrum med fint ekparkettgolv
Detalj vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Kök i vitt med askparkettgolv
Kök med vita luckor och maskiner i rostfritt
Kök med stor matplats
Rymlig matplats
Detalj kök
Sovrum med utgång till den inglasade balkongen
Sovrum med blågrönmålade väggar
Inglasad balkong med härligt sydostläge
Detalj sovrum
Sovrum med flera garderober med belysning i lådor
Sovrum med ljusa väggar
Helkaklat badrum i vitt med klinkergolv
Utsikt från vardagsrummet
Inre hall med gäst-wc
Inre hall
Välkomnande hall med ljusa väggar
Åkerbyvägen 278
Direkt närhet till roslagsbanan med stationer både Täby C och Galoppfältet
Galoppfältet
Täby centrum
Täby centrum
Täby centrum torg
Med närhet till populära Ensta krog med flera motionsspår

Planlösning

Beskrivning

HALL
Ljus välkomnande hall med askparkettgolv och ljusa väggar. Inre hall med garderober och ingång till gäst-wc och badrum.

KÖK
Ljust rymligt kök med askparkettgolv, ljusa väggar, vita snickerier och grå stavmosaik ovan bänkskiva. Kyl, frys, diskmaskin, diskho, fläkt samt spis med häll. Spots infällda i överskåpen. Stor matplats med fint ljusinsläpp från flera fönster.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med slipat vitpigmenterat ekparkettgolv och ljusgrå målade väggar. Gott om plats för soffgrupp och matgrupp.

SOVRUM
Mysigt sovrum med slipat vitpigmenterat ekparkettgolv och blågrönt målade väggar. Utgång till den rymliga inglasade balkongen med härligt sydostläge. Hel garderobsvägg med belysning i lådor för förvaring.

SOVRUM
Sovrum med ljust beigerosa målade väggar och slipat vitpigmenterat ekparkettgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum i vitt med klinkergolv. Inredning i nytt porslin. Duschhörna med glasdörrar, handfat i kommod, spegelskåp, wc och en toppmatad, ny tvättmaskin.

GÄST-WC
Ljusa väggar och klinkergolv. Wc och handfat.

Fakta Åkerbyvägen 278

Parkering

P-plats:
Kostnad: 143 kr/månad. Fast kostnad. Separat kö finns. Strömuttag finns.
P-plats:
Kostnad: 110 kr/månad. Fast kostnad. Separat kö finns.

P-plats, p-plats med el, carport garage (eventuell kö). Brf Farmen har 1.069 parkeringsplatser, varav 101 är garage och 284 upplysta carports. Dessutom finns parkeringshus för knappt 20 motorcyklar. Samtliga parkeringsplatser har utrustats med motorvärmare, som kan fjärrstyras via telefonen och Internet. Till föreningen Farmen hör också 50 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser. P-plats utan el kostar 110 kr/mån. P-plats med el kostar 143 kr/mån.

Fakta

Objektstyp:
Lägenhet
Lgh.nmr:
619
Lgh.nmr. LM:
1201
Adress:
Åkerbyvägen 278
Postnummer:
187 38
Postort:
Täby
Distrikt:
Täby
Område:
Centrum
Boarea:
86.5 m2
Boarea enligt:
Bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3
Antal sovrum:
2

Föreningen

Namn:
BRF Farmen i Täby
Hiss:
Nej
Våning:
2 av 3
Andelstal:
0,11260%
Andelstal avgift:
0,11%

Allmän information

Brf Farmen ligger på Åkerbyvägen i Täby, strax norr om Täby Centrum.

Föreningen består av trevåningshus uppdelade på fem rymliga och lummiga gårdar. Nyligen byggdes balkongerna om och förseddes med mycket användbara och eleganta inglasningar.

I Brf Farmen finns 866 bostadsrätter i många olika storlekar, från 1:or på 39,5 kvm till 6:or på 131,5 kvm. Lägenheterna är ljusa och välplanerade. Här bor människor i alla åldrar, vilket bidrar till den trevliga boendemiljön.

Farmen har även tre små lägenheter som medlemmar i Farmen kan hyra vid tillfälligt behov av extra sängplatser. På gaveln av Åkerbyvägen 216 finns en föreningslokal med samlingsrum och kök, komplett utrustad med porslin och glas för c:a 30 personer. Föreningen ger ut en egen tidning; Farmen & Vi.

P-plats, p-plats med el, carport garage (eventuell kö). BRF Farmen har 1.069 parkeringsplatser, varav 101 är garage och 284 upplysta carports. Dessutom finns parkeringshus för knappt 20 motorcyklar. Samtliga parkeringsplatser har utrustats med motorvärmare, som kan fjärrstyras via telefonen och Internet. Till föreningen Farmen hör också 50 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser. P-plats utan el kostar 110 kr/mån. P-plats med el kostar 143 kr/mån.

100 Mbit bredband via Ownit Bredband ingår i den befintliga avgiften. De erbjuder även en uppdatering till 1000/1000 Mbps för 149 SEK/mån. Föreningen kommer teckna ett nytt avtal under 2020 med en uppdatering på hastigheten till 1000/1000 Mbps som kommer att ingå i avgiften. Kabel-tv via ComHem till en kostnad av 85 kr/mån för baspaketet vilket ingår i månadsavgiften.

Bostadsrättsförsäkring Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring för alla medlemmar. Det innebär att man inte behöver ett bostadsrättstillägg i den egna hemförsäkringen. Alla boende ansvarar dock själva för att ha en hemförsäkring.

Källarförråd. Tvättstugor i källarplan i samma hus. Grovtvättstugor på Åkerbyvägen 154 och 270. Föreningen har byggt om och glasat in balkongerna.

BRF Farmen satsar aktivt på ett kretsloppstänkande kring hushållsavfallet. På varje gård finns två miljöhus för sortering av avfall. Där kan tidningar, färgat och ofärgat glas, förpackningar av papper eller kartong, förpackningar av metall, hårdplast och restavfall lämnas men dock inte kompost!

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga utrymmen

Tubus system AB har utfört relining av fastigheternas samtliga avloppssystem under åren 2014- 2016. Fönsterbyte av samtliga fönster i BRF Farmen pågår och utförs av Mockfjärds AB. Utfördes 2017.

Kostnader

Månadsavgift:
4 274 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
Kommentar till avgiften:

Balkongtillägg om 230 kr/mån ingår i avgiften.

Avgiftsändringar:

Avgifterna höjdes med 2% fr o m 1 januari 2020.

Hushållsel:
250 kr/månad
Hemförsäkring:
100 kr/månad
Summa driftskostnader:
350 kr/månad

Levnadskostnader

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Området

Område

Täby centrum har förvandlats. Här har nya bostadsområden växt fram och omvandlats till modernt bilfritt kvarter med innerstadskänsla. Bostadshusen har caféer, restauranger och butiker i delar av entréplanen som skapar gemytliga kvarter runt torg och gator som knyter an till själva shoppingcentret. Det har också fått ett rejält ansiktslyft med spännande arkitektur och en rejäl utbyggnad som erbjuder en inspirerande mötesplats både med shopping, mat och upplevelser. I utbyggnaden av centrum finns ett nytt torg som binder samman det och bostadsområdet. Det nya torget är resultatet av en arkitekttävling och är en mötesplats med allt från uteserveringar, klassisk torghandel och plats för konstutställningar och evenemang. Det har byggts ett helt nytt parkeringshus och även en ny bussterminal i anslutning till centrumet. Runt hela området finns det dessutom ett helt nytt bostadskvarter med totalt 870 bostäder. När centrumet nu har utvecklas, blev det en central plats där människor inte bara kan shoppa utan även mötas, koppla av och aktiveras, gröna innergårdar och närhet till shopping, service, skolor och kommunikationer. I närheten finns fina grönområden, Stolpaskogen med elljusspår och fritidsaktiviteter samt Rönningesjön med flera badplatser. Här finns flera bra förskolor och skolor, för detaljerad information se täby kommuns hemsida.

Täby Centrum erbjuder det mesta för alla smaker, gammal som ung. Restauranger, Caféer, Nöjesliv, Träningsanläggningar, Klädbutiker, SF nya biografer, läkare, tandläkare, samt all tänkbar service.

Goda kommunikationer med både Roslagsbanan och olika busslinjer. Roslagsbanan tar dig till centrala Stockholm och Östra Station på bara 18 minuter. Med Norrortsleden åker du snabbt västerut och till Arlanda. För detaljerad information se www.sl.se

Liknande objekt

Intresseanmälan för

Är du intresserad av denna bostad?
Hjälp oss genom en intresseanmälan så vi kan anpassa visningarna efter bästa förmåga.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Spekulantregister

Fyll i dina uppgifter nedan

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

VÄLJ BOSTADSTYP
Gör ett urval

Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad!

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta

Har du några frågor eller funderingar?
Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.
Kontakta

Har du några frågor eller funderingar?
Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta

Ett av våra kontor

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Jag värderar din fastighet

Boka värdering

Få en aktuell värdering på din bostad! När vi värderar ditt hus eller din lägenhet använder vi våra insikter och kunskaper om bostadsmarknaden.

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.

Jag värderar din fastighet

Boka värdering

Få en aktuell värdering på din bostad! När vi värderar ditt hus eller din lägenhet använder vi våra insikter och kunskaper om bostadsmarknaden.

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart som möjligt.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Sälj

med oss